Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En

TALISMAN – Magiske objekter

25. februar – 10. september 2017

Med denne udstilling er der lagt op til et sceneskift af de helt store på CLAY. Kunstnergruppen VERSUS skaber en totalinstallation, der iscenesætter deres keramiske objekter i ét sammenhængende kunstværk. Gennem scenografi og arbejde med lys og skygge vil publikum blive inviteret ind i et univers, der understreger objekternes magiske karakter, og giver beskueren en flerdimensionel oplevelse.

En talisman er en ”magisk genstand”, som tillægges evnen til at gøre noget godt for den, der bærer den. De har været brugt i religiøse eller ceremonielle sammenhænge langt tilbage i menneskehedens historien – og i keramikkens. Faktisk regner man den ældste kendte keramiske genstand i verden, en ca. 26.000 år gammel Venusfigurine, for at have været en talisman for frugtbarhed.

Ideen om, at ting kan have særlige egenskaber, trives også i dag, f.eks. når man har en lykkemønt i kommodeskuffen, et særligt vedhæng til halskæden, en god sten i lommen eller et mantra, der messes for at holde styr på den mentale balance.

Kunstnergruppen VERSUS vil med udstillingen præsentere et bud på en moderne talisman i en keramisk kontekst og derigennem bringe spørgsmålet om tro og irrationalitet ind i vores nutidige, rationelle tænkning.

VERSUS består af Ane Fabricius Christiansen, Camille Rishøj Nielsen, Lea Mi Engholm, Mariko Wada og Sissel Wathne.