Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
Kommende udstilling

Carl-Henning Pedersen –
Lerets billedmager

16. maj 2020 – 18. oktober 2020

Den anerkendte CoBrA-kunstner Carl-Henning Pedersen (1913-2007) er kendt for sit fabulerende maleri. Nu rettes der for første gang i museumssammenhæng selvstændig opmærksomhed mod kunstnerens arbejder i ler.

Udstillingen stiller skarpt på hele den farvemættede pallette af keramik fra Carl-Henning Pedersens hånd. Fra hans monumentale udsmykninger til blandt andet Angli-gården i Herning, 1966-1968, til hans samarbejde med Royal Copenhagen i begyndelsen af 1990erne. Her skaber han en lang række værker, dels på fajance og porcelæn, dels på lertøj, ligesom han udfører en række ekspressive eksperimenter med leret fra slutningen af årtiet, hvor figurerne bærer de tydelige fingeraftryk af kunstnerens spontane skabelsesproces.

Carl-Henning Pedersen havde som ung en drøm om at blive komponist, og man fornemmer i hans keramiske værker en egen tone i de legende og rytmiske penselstrøg. Til denne udstilling har komponist Ditte Rønn derfor undersøgt den særlige klang i Carl-Henning Pedersens keramiske værker og skabt lydværket ”I mine hænder”, der danner lydspor til syv udvalgte værker i udstillingen.

Udstillingen Carl-Henning Pedersen – Lerets billedmager er blevet til på baggrund af en generøs donation til CLAY Keramikmuseum Danmark på 36 keramiske værker fra Carl-Henning Pedersens enke, Sidsel Ramson.

Udstillingen skabes i samarbejde mellem CLAY og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning.

Carl-Henning Pedersen, fad. Donation fra Sidsel Ramson. Foto: Ole Akhøj

Carl-Henning Pedersen, fad. Donation fra Sidsel Ramson. Foto: Ole Akhøj