Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
Kommende udstilling

Glæd jer til vores næste udstillinger:

Fredag d. 23. oktober 2020:
Graduation2020 fra KADK (Kunstakademiets Designskole, Bornholm)
Mere info følger.
Udstillingen slutter søndag d. 24. januar 2021

 

Erik Veistrup: Ler er Livet!
14. november 2020 – 24. maj 2021 (2. pinsedag)

Udstillingen Erik Veistrup – ler er livet! byder indenfor til en keramisk lystvandring sammen med Danmarks nok mest uortodokse kunstsamler, Erik Veistrup. Anledningen er en ny gave på godt 100 værker, som han kvit og frit donerer til museet.

Keramikmuseet i Middelfart spiller for Erik Veistrup en ganske særlig rolle. Det var hertil han første gang gavmildt delte ud af sin store kunstsamling i 2005. Hermed delte sin passion og glæden ved keramikken med så mange.

Veistrup har samlet doneret over 1000 værker til CLAY. Den første overdragelse på hele 847 værker repræsenterer en bred vifte af dansk studio- og kunstnerkeramik fra 1900 og frem. I 2012 fulgte en ny donation på 200 pragtstykker med fokus på en ny generation af keramiske kunstnere.  Med den seneste donation på godt 100 værker går Erik Veistrup igen på tværs af generationer, skoler og udtryk; fra den klassiske studiokeramik til unge, eksperimenterende kunstnere, der både udfordrer materialet og værkbegrebet.

Udstillingen stiller derfor skarpt på Veistrups særlige sans for de keramiske værkers egenart og deres indbyrdes sam- og modspil. Udstillingen er et personligt udsagn, idet han har udvalgt værker fra de tre donationer og grupperet dem i spændende dialoger. En kuratering, der er modig og uhøjtidelig, og som frem for alt følger hans personlige samlerhjerte.

På udstillingen vises værker af:

Anders Brinch, Gutte Eriksen, Morten Løbner Espersen, Adam Fischer, Bente Hansen, Louise Hindsgavl, Marie L. Hjorth, Marianne Krumbach, Klara Lilja, Ursula Munch-Petersen, Jais Nielsen, Patrick Nordström, Pernille Pontoppidan Pedersen, Christian Poulsen, Jane Reumert, Anders Ruhwald, Axel Salto, Andreas Schulenburg, Alev Siesbye, Bente Skjøttgaard, Hans Vangsø, Gertrud Vasegaard og Myre Vasegaard