Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En

Grounding

 

 

Et dansk-amerikansk møde om ‘vildt ler’ og brændefyret keramik
1. marts 2024 – 1. september 2024

I dette udstillingsprojekt med titlen Grounding går otte keramikere fra Danmark og USA sammen for at udforske fascinationen af ‘vildt ler’, som brændes i brændefyrede ovne. På tværs af kontinenterne binder teknik og materialer udtrykkene sammen til et sanseligt univers af materialitet indhyllet i askeglasurernes uendelige jord- og himmelfarver.

Keramikken får en særlig lokal forankring, kendetegnet ved lerets geologiske sammensætning, træets beskaffenhed og brændingsprocessen. Under fyringen har vejret og den menneskelige indsats med at fodre ovnen med træ og kontrollere ilttilførslen afgørende indflydelse på det endelige resultat.

Keramik fremstillet af vildt ler og ved hjælp af traditionelle brændefyringsmetoder er en teknik, der er særligt favoriseret i Japan, men som også har vundet popularitet i USA. Derfor har fire danske keramikere igangsat projektet med det formål at udveksle viden og erfaringer om de anvendte teknikker. Og for at undersøge, om der er væsentlige forskelle i arbejdsmetoder og i de endelige udtryk?

 

De deltagende kunstnere er:

Fra USA:  Josh Copus, Zach Sierke, John Neely, Hideo Mabuchi

Fra Danmark: Gregory Hamilton Miller, Janne Lene Lisbeth Hieck, Anne Mette Hjortshøj, Ann-Charlotte Ohlsson

Projektet er støttet af:
Statens Kunstfond