Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
Silica Visions

Silica Visions

01. oktober 2016 – 29. januar 2017

Hvis man er interesseret i at se, hvordan fremtidens keramikere arbejder med leret, så er der alle mulige grunde til at besøge Clay Keramikmuseum i den kommende tid. Her vises nemlig årets afgangsudstilling, ”Silica Visions”, fra Kunstakademiets Designskole, Glas og Keramik. Eller rettere en del af den, da det kun er de keramiske værker, der udstilles på Clay, mens Glasmuseet i Ebeltoft meget passende tager sig af den anden halvdel.

Silikat er den kemiske betegnelse for kvarts, som er en væsentlig bestanddel af materialet i fremstillingen af både glas og keramik. De unge kunsthåndværkere kommer med overraskende bud på, hvordan deres materiale, leret, kan anvendes både funktionelt og skulpturelt.

Værkerne bevæger sig således i spændingsfeltet mellem design, kunsthåndværk og kunst.

Uddannelsen til kunsthåndværker er en bacheloruddannelse i glas eller keramik. Sko­len ligger på Bornholm og er med sine fantastiske værkstedsfaciliteter, en af de førende kunsthåndværkeruddannelser i Europa. 

5. november 2016 – 15. januar 2017 vises afgængerne fra glaslinjen deres udstilling med samme titel på Glasmuseet Ebeltoft.

I udstillingsperioden kan man besøge glasudstillingen på Glasmuseet med 20% rabat ved forevisning af betalt billet til CLAY Keramikmuseum Danmark. Samme rabat ydes gæster fra Glasmuseet Ebeltoft, der vil se keramikudstillingen på CLAY Keramikmuseum Danmark.