Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
GRADUATION2020

GRADUATION2020

23. oktober 2020 – 13. juni 2021

Med stor glæde byder CLAY Keramikmuseum velkommen til årets dimitterende fra Det Kongelige Akademi – Crafts in Glass & Ceramics keramiklinje.

Udstillingen Graduation2020 består af værker udført af 10 afgangsstuderende fra Crafts-programmets keramiklinje på Det Kongelige Akademi – Crafts in Glass & Ceramics (Bornholm). Udstillingen er kulminationen af tre års arbejde, hvor de studerende har fordybet sig i og udfordret det keramiske materiale.

De udstillede afgangsprojekter er alle meget forskellige og fremviser et bredt spændt af tilgange til det keramiske kunsthåndværk og design. Gruppen har fundet inspiration fra forskellige kunsthåndværkstraditioner og kulturelle fænomener såsom relationer til objekter, identitet og folkefortællinger fra Bornholm – fortællinger og narrativer, som de har fortolket i en række selvstændige værker.

Værkerne afspejler både traditionelle teknikker og samtidig udfordrer de den nuværende opfattelse af, hvordan kunsthåndværk kan se ud og forstås. Der er arbejdet med materialeeksperimenter, digital fabrikation og funktionalitet.

Udstillingen er et mangfoldigt, æstetisk landskab, der fremviser mange facetter af kunsthåndværket med iøjnefaldende farver i de keramiske glasurer og i materialernes taktile overflader.

Billedtekst: Et stillbillede fra Sophie Louise Pedersens videoværk “Earth is Singing”
Foto: Kirstine Autzen

Grundet COVID-19 inviteres der ikke til et åbnings-arrangement, men her på hjemmesiden, på Facebook og Instagram vil man kunne møde nogle af årets dimittender i en denne video: