Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
Carl-Henning Pedersen

Carl-Henning Pedersen –
Lerets billedmager

16. maj 2020 – 20. december 2020

Den anerkendte CoBrA-kunstner Carl-Henning Pedersen (1913-2007) er kendt for sit fabulerende maleri. Nu rettes der for første gang i museumssammenhæng selvstændig opmærksomhed mod kunstnerens arbejder i ler.

Udstillingen stiller skarpt på hele den farvemættede palet af keramik fra Carl-Henning Pedersens hånd. Fra hans monumentale udsmykninger til blandt andet Angli-gården i Herning, 1966-1968, til hans samarbejde med Royal Copenhagen i begyndelsen af 1990erne. Her skaber han en lang række værker, dels på fajance og porcelæn, dels på lertøj, ligesom han udfører en række ekspressive eksperimenter med leret fra slutningen af årtiet, hvor figurerne bærer de tydelige fingeraftryk af kunstnerens spontane skabelsesproces.

Carl-Henning Pedersen havde som ung en drøm om at blive komponist, og man fornemmer i hans keramiske værker en egen tone i de legende og rytmiske penselstrøg. Til denne udstilling har komponist Ditte Rønn derfor undersøgt den særlige klang i Carl-Henning Pedersens keramiske værker og skabt lydværket ”I mine hænder”, der danner lydspor til syv udvalgte værker i udstillingen.

I forbindelse med udstillingen er der ligeledes produceret en film – se den her:
Carl-Henning Pedersen – Lerets billedmager
(link åbner i nyt vindue)

Udstillingen Carl-Henning Pedersen – Lerets billedmager er blevet til på baggrund af en generøs donation til CLAY Keramikmuseum Danmark på 36 keramiske værker fra Carl-Henning Pedersens enke, Sidsel Ramson.

Udstillingen er skabt i samarbejde mellem CLAY og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning og er venligst støttet af følgende fonde:

A.P. Møller Fonden

15. juni Fonden

Augustinus Fonden

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Toyota Fonden

Beckett Fonden

Spar Nord Fonden

Ege Fonden

Carl-Henning Pedersen & Sidsel Ramsons Fond

Knud Højgaards Fond

Henny Sophie Clausen og møbelarkitekt Axel Clausens Fond

Midtjysk Skole- og Kulturfond

Helle Mau Jensen og døtres almennyttige fond

Til udstillingen er der udgivet et katalog, som kan købes på museet
eller ved at se mere her: Clay shop

Udstillingsdesign: JAC Studios