Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
axel salto - stentøjsmesteren

Axel Salto – Stentøjsmesteren

25. februar – 17. september 2017

Udstillingen ”Axel Salto – stentøjsmesteren” bliver den største udstilling nogensinde med den verdensberømte danske kunstners keramiske livsværk.

Museet råder i dag, takket være overdragelsen af Royal Copenhagen samlingen, over ca. 180 Salto-værker af porcelæn og stentøj samt en lang række originaltegninger, noter og skitser, som giver et unik indblik i, hvordan Salto arbejdede med former og glasur.

Axel Salto (1889-1961) er en central figur i dansk designhistorie. Han var en del af den gruppe af møbeldesignere og kunsthåndværkere, der blev promoveret internationalt under betegnelsen Danish Modern, og som i dag har opnået næsten kultagtig status.

Axel Salto var oprindeligt uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, og satsede i første omgang på en karriere inden for malerkunsten, men det blev med keramikken – stentøjet – han opnåede berømmelse både herhjemme og internationalt.

Som kunstner var han meget inspireret af naturens former. Det ses tydeligt både i den ”riflede”, den ”knoppede” og den ”spirende stil”, som er så karakteristisk for hans arbejde.

I forbindelse med udstillingen er der publiceret en bog, som er rigt illustreret og indeholder 208 sider. Fås i en engelsk udgave. Bogen kan købes på museet eller i museets webshop