Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En

Keramikkens sprog
– hvad handler det om?

21. januar – 20. august 2023

Alle kender til det. Man går rundt på en udstilling, og pludselig er der et kunstværk, der skærer sig igennem forvirringen og taler til én. Gammelt eller nyt – det taler bare direkte til én. Det rammer præcist ned i nogle koordinater i vores sanseapparat, som vi måske ikke engang vidste fandtes. Hvad er det i lige netop dette værk, der påvirker én og hvilke knapper trykker det på? Hvilke mekanismer driver værket? Med disse grundlæggende spørgsmål har Peder Rasmussen beskæftiget sig med keramik gennem et langt liv – både som udøvende keramiker og som en blændende formidler. I udstillingen Keramikkens sprog formidler han nu sammen med CLAY Keramikmuseum en mangfoldighed af keramiske udtryk. Med enkle analytiske værktøjer og et sprogligt begrebsapparat klædes publikum på til selv at gå på opdagelse mellem de mange værker og italesætte det sete.

Udstillingen præsenterer keramisk kunst og dens virkemidler på kryds og tværs af historiske epoker og traditioner. Fra gammel persisk keramik til moderne konceptuel skulptur, fra brugskeramik til kunst. Her rettes fokus på teknikker og materialer, kompositionsprincipper og stilarter, mytologiske motiver og dramatiske fortællinger. En sand lystvandring gennem nogle af keramikhistoriens højdepunkter fra CLAYs egne samlinger suppleret med vigtige indlån fra andre museer, keramikere og private samlere.

Bogen Keramikkens sprog af Peder Rasmussen kan købes på museet eller ved et besøg på museets webshop


Omvisninger i særudstillingen
Kom med på en omvisning, hvor museets faginspektører fortæller om udstillingens baggrund, temaer og retter et fordybet fokus på centrale værker i udstillingen.

12. maj kl. 15 v/ museumsinspektør Allan Andersen
18. august kl. 15 v/ museumsinspektør Christina Rauh Oxbøll

Omvisningerne er gratis efter betalt entré.

 

Billede tekst:
K. Hansen Reistrup, Egyptervase, 1899/ L. Skov Madsen, Skulpturel form, 2006. Veistrups Samling/CLAY.

Foto: Ole Akhøj, bearbejdet af Rasmus Koch Studio

Udstillingen er blevet til med støtte fra:

15. Juni Fonden
C.L. Davids Fond og Samling
Statens Kunstfond
Arne V. Schleschs Fond
William Demant Fonden
Jotun – Odense