Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
Oplev de to duoer Cort Lunde samt Lueenas i skøn forening, når de spiller en helt unik koncert i CLAYs udstillingsrum, hvor de undersøger grænselandet mellem lyd og materialitet. Koncerten er en leg med formatet, hvor musikerne placeres rundt i selve udstillingen, og oplevelsen bliver derfor en forening af et museumsbesøg og en koncert.
CORT LUNDE er Thomas Cortes (bas, sampler m.m.) og Erik Lunde (trompet, fløjter m.m.). Duoen beskæftiger sig med at omsætte objekter som fx plantesamlingen Flora Danica eller et modernistisk maleri til klange, toner og rytmer. Eller i dette tilfælde keramik. Cort Lunde skaber musikalske fortolkninger af natur og kultur gennem en researchbaseret proces, der udvikler sig igennem instrumental synergi, digitale elektroakustiske processeringer og brug af feltoptagelser.
Resultatet af dette er et jazztronica-univers, hvor samspillet mellem de bagvedliggende historier omkring fx planter, molekyler eller mytologiske væsener sammen med musikken skaber en enhed, der gør at vi lærer disse fænomener bedre at kende.
LUEENAS består af Maria Jagd på violin og Ida Duelund på kontrabas. Duoen skaber lydlandskaber fra klassisk minimalisme til improviseret rock og jazz. Deres musik kombinerer strygernes emotionalitet med rockens rå udtryk. Albummet Lueenas blev nomineret til DMA 2023 som Årets eksperimenterende album. Med inspiration fra ældgamle hellige praksisser omfatter albummet årtusinders historiefortælling fra udprægede kvindelige perspektiver. Lueenas’ debutalbum er en prædiken for den flydende følelsesmæssige oplevelse på tværs af tid og rum. Som en ode til strygernes kommunikative kraft fortæller det os, hvad der ellers ville forblive usagt.
KONCERTEN er en del af konceptet ’Jazz på museer’, arrangeret af TRIO i samarbejde med 5 kunstmuseer i trekantområdet. Med konceptet udfordrer vi musikerne til at interagere med museernes kunstværker og specifikke udstillinger for på denne vis at få musikken til at tale sammen og interagere med de fysiske kunstværker.
Læs mere om Jazz på museer: triolive.dk/koncepter/jazz-paa-museer
Dørene åbner kl. 18.30.
Koncerten indledes med en introduktion kl. 19.00 i Café CLAY.
Det er muligt at købe et glas vin eller lignende inden koncertstart.