Clay-logo Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
Kommende udstillinger

11. oktober 2019 – 26. januar 2020

AFGANG 19

Udstillingen viser 11 bachelorprojekter fra keramikprogrammet fra KADKs Designuddannelse på Bornholm.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konserverings program for design er placeret i Nexø på Bornholm, hvor der både arbejdes med kunsthåndværk, forretningsmodel og udvikling af ny viden indenfor faget.

Afgang 19 viser en diversitet i tematikker og udtryk, hvor eleverne formidler et personligt og aktuelt udtryk i det keramiske materiale.
I værkerne beskæftiger de sig blandt andet med den narrative fortælling, debatskabende samfundsspørgsmål, æstetik i en flade, billedet som værk og forholdet mellem figur, objekt og skulptur.

De udstille objekter og installationer er resultatet af et selvstændigt projektforløb på 12 uger, hvor de studerende har udfordret materialerne i forhold til en udvalgt specialisering og et personligt kunstnerisk sprog og udtryk i kunsthåndværk.

 

17. november 2019 – 26. april 2020

CLAY TODAY –  museets 25 års jubilæum

 

 

Museet markerer jubilæet med en udstilling, der sætter fokus på de ildsjæle, som startede det hele for 25 år siden. Det er keramikerne Betty Engholm, Birgit Krogh, Niels Huang, Nina Hole og Peter Tybjerg, der dengang formede keramikgruppen CLAY TODAY.