Keramikmuseum
Danmark

Museum of ceramic art
denmark

En
Kommende udstillinger

06.09.2017 – 07.01.2018:

”Elements” – KADK17

Med udstillingen ”Elements” kan du få et indblik i, hvad den nye generation af keramikere kan og vil.

De danske og internationale afgangselever fra Kunstakademiets Designskole, Bornholm, viser på udstillingen frugten af 3 års intensivt arbejde. De studerende har arbejdet med bred vifte af designfaglige, kunstneriske og håndværksmæssige discipliner indenfor glas og keramik, og har derigennem hver især udviklet et personligt udtryk. På CLAY vises den keramiske del af dette arbejde. Ved at fremhæve det levende råstof og lerets alsidighed sætter ”Elements” fokus på materialet som grundelementet i enhver skabelsesproces.

Udstillingen vises i hovedbygningens kælderetage.

Der afholdes fernisering onsdag d. 6. september 2017 kl. 17-19, hvor museet vil være vært ved et glas vin – alle er velkomne

 

03.10.17 – 01.04.18 (særudstilling):

Tommerup Keramiske Værksted, Store formater – kloge hænder

Tommerup Keramiske Værksted har gennem de seneste 30 år opbygget en international særstatus inden for fremstilling af keramisk kunst i stort format. Mange af de helt store udsmykninger og skulpturer, der pryder det offentlige rum, er skabt her.

CLAY markerer værkstedets jubilæum ved at vise en lang række af de værker, der gennem tiden er udført på værkstedet i Tommerup hos Esben Lyngsaa Madsen og Gunhild Rudjord.

Oplev desuden 15 helt nye værker skabt specielt til udstillingen af markante kunstnere og keramikere. Det drejer sig om Peter Brandes, Bjørn Nørgaard, Kirsten Justesen, René Schmidt, Andreas Schulenburg, Magne Furuholmen, Ingrid Askeland, Hesselholt & Mejlvang, Bente Skjøttgaard, Morten Løbner Espersen, Pernille Pontoppidan, Søren Thygesen, Gunhild Rudjord, Per Ahlmann og Marianne Nielsen.

 

03.10.17 – 16.09.18: 

Figurinens fortællinger – fra det fornemme til det folkelige

Figurinen som genre hviler i dag på en lang og stolt tradition og er i dag genstand for spændende nyfortolkninger. På udstillingen kan du opleve den lille figurs mere end 240 års udvikling – fra de fornemme forgyldte figurer og opsatser til de folkekære dyr og hverdagsmotiver.

Fortællingen tager udgangspunkt i de kostbare små figurer, som pryder bordene sammen med opsatser til kongen og adlens finere selskaber. På udstillingen kan du opleve 1800-tallets hvide, marmorlignende kopier af anerkendte kunstneres værker, blandt andre billedhuggeren Bertel Thorvaldsens, som var særligt populære blandt det bredere borgerskab.

Men den lille figur bliver for alvor mangfoldiggjort med fabrikkernes fornyende motiver og dekorationsfarver på tærsklen til det 20. århundrede. Her opstår hverdagsmotiver fra landet og byen – hvilket var fuldkommen utænkelige at afbilde årtier forinden. C.F. Liisbergs vilde dyr vækker stor opsigt og snart udvikles grise, køer, det arbejdende folk og folk i danske egnsdragter. De nye figuriner når ud til et bredt publikum, hvormed den lille figur for alvor bliver folkelig.

Figurinens lange tradition gør genren til genstand for nye, spændende fortolkninger af kunstnere fra vores samtid. På udstillingen kan du opleve værker af bl.a. Jens Birkemose, Maria Rubinke og Jessica Harrison, som på hver deres måde aktualiserer figurinen som genren.

 

15.04.18 – 30.09.18:
Keramiske Veje – sammen og hver for sig
Keramiske Veje består af Beate Andersen, Bente Hansen, Bodil Manz, Gunhild Aaberg, Malene Müllertz & Sten Lykke Madsen