Workshop m. Pernille Pontoppidan Pedersen

Hvor skal vi nu hen – et coroniansk efterspil

I løbet af efteråret omdanner kunstner og keramiker Pernille Pontoppidan Pedersen tre tons ler til en skulptur i parken ved CLAY. Arbejdet kommer til at foregå i dialog og samarbejde med museets gæster og besøgende i parken, der med en klump ler i hånden skal tænke over, hvad de havde mindst lyst til at være foruden i deres liv under forårets corona-nedlukning.

Skulpturen bliver på den måde et virvar af personlige fortællinger, tanker og følelser, og der skelnes ikke mellem godt og skidt, rigtigt eller forkert. Det er kunstnerens intention, at skulpturen kommer til at repræsentere et sted, hvor alt er helt okay og uden for politisk rækkevidde, fordømmelse og udskamning – frigjort fra denne her midlertidige virkelighed.

Skulpturen skal ikke brændes efterfølgende og vil derfor langsomt nedbrydes af vejr og vind.

Pernille Pontoppidan Pedersen vil være til stede på CLAY på følgende datoer:

Lørdag d. 10. oktober 2020 kl. 10.00 – 16.00
Søndag d. 11. oktober 2020 kl. 10.00 – 16.00

Lørdag d. 17. oktober 2020 kl. 10.00 – 16.00
Søndag d. 18. oktober 2020 kl. 10.00 – 16.00

Projektet er støttet af Slot og Kulturstyrelsens coronapulje samt Strøjer Ler.

Foto: Per Ahlmann