Koncert med Hvalfugl
Nordiske toner i musik og keramik

Torsdag d. 18. august 2022 kl. 19.00 går musik og keramik op i en højere enhed, når det århusianske orkester Hvalfugl giver koncert i CLAY Keramikmuseums smukke café.

Hvalfugls musik er en unik og stemningsfuld krydsning mellem nordisk folkemusik – og ”det smukkeste der sket for dansk jazz i mange år”, som Niels Overgård skrev i Jazznyt i 2021 i forbindelse med trioens tredje album, Øjeblikke vi husker.

Hvalfugls umiskendelige skandinaviske lyd harmonerer perfekt med udstillingen AfterGlow – New Nordic Porcelain. I det projekt tages der udgangspunkt i at afsøge, om der er en særlig nordisk ”tone” eller udtryk inden for porcelænsfremstilling. 13 nordiske kunstnere har gennem arbejdsophold og studier på fabrikker, værksteder og historiske samlinger arbejdet med den nordiske porcelænstradition. Derudfra har de skabt deres egne kunstneriske udtryk.

Både musikere og keramikere har altså kigget bagud for at hente inspirationen, men de hænger på ingen måder fast i fortiden – tværtimod bevæger de sig i den grad videre og skaber en ny, nordisk tone.

Hvalfugl består af Jonathan Fjord Bredholt (piano, harmonium), Anders Juel Bomholt (kontrabas) og Jeppe Lavsen (guitar). Deres originale kompositioner er både smukke og melankolske – og som skabt til Café CLAY, hvor gæsterne kan nyde musikken og udsigten over Lillebælt. Og måske drømme sig ud i det nordiske landskab.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Jazz i Trekanten og begynder kl. 19.00. Dørene åbnes kl. 17.00, og 17.15 vil der være en omvisning i udstillingen. Det er muligt at spise i cafeen forud for koncerten ved forudbestilling. Maden bestilles ved køb af billet.

Billetter købes via dette link: Hvalfugl på CLAY d. 18. august 2022